تاریخ انتشار:دو شنبه 18 دی 1396
در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تلویزیونی مستند مطرح شد

اکران مستند در خانه میلیون‌ها مخاطب

سلیم غفوری، مدیر شبکه مستند اعتقاد دارد برگزاری جشنواره تلویزیونی مستند فرصتی است برای این‌که فیلم‌های مستند به جای چند سالن محدود در خانه میلیون‌ها مخاطب به نمایش درآیند.

به گزارش جشنواره سیما؛ مراسم سومین فصل از نخستین جشنواره تلویزیونی مستند روز گذشته با حضور مدیر شبکه مستند، داوران جشنواره و نامزدهای این فصل در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
غفوری در این مراسم ضمن اشاره به این‌که آثار جشنواره، طی سه فصل بیشتر از 15 میلیون نفر مخاطب داشته است، توضیح داد: جشنواره مستند تلاش دارد اکران فیلم‌های مستند را به جای چند سالن محدود به عرصه تلویزیون بکشاند و فرصتی باشد برای این‌که تمام مردم ایران بتوانند فیلم‌های این جشنواره را تماشا کنند.
وی همچنین به نقل از داوران و استادان مستندسازی، به رشد قابل‌توجه سینمای مستند طی سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: اگر سینمای مستند از سینمای داستانی جلوتر نباشد، حتما عقب‌تر نیست. به عنوان نمونه در جشنواره تلویزیونی مستند، آثار متعددی با موضوعات متنوع اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، ورزشی تولید شده و بسیاری از آنها به موضوعات روز جامعه پرداخته‌ و برخی توانسته‌اند موج بیافرینند و نتایج قابل توجه داشته باشند.
مدیر شبکه مستند به عنوان نمونه یکی از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی را نام برد که به معضل افراد بی‌شناسنامه در استان سیستان و بلوچستان اختصاص داشت و رئیس قوه‌قضاییه بعد از تماشای آن از تلویزیون دستور پیگیری و رفع این مساله را داد.
غفوری افزود: از میان آثار رسیده به جشنواره تلویزیونی مستند نیز یک فیلم توانست موج ایجاد کند. این فیلم بیماری خاص یک نوجوان را به نمایش گذاشت و همین امکانی فراهم کرد تا بسیاری از شهروندان برای درمان این نوجوان پیشقدم شوند.
این مدیر تلویزیونی، آثار مستند را پیشرو دانست و تاکید کرد: نفوذ و تاثیرگذاری سینمای مستند به دغدغه‌مند بودنش ارتباط دارد و خوشبختانه نگاه مخاطب به آثار مستند نیز تغییر کرده است. نظرسنجی‌ها حاکی از توجه مخاطبان به آثار مستند و رشد میزان مخاطبان شبکه مستند است.

رشد مستندسازی در شهرستان

در مراسم اختتامیه سومین فصل از نخستین جشنواره تلویزیونی مستند، دبیر جشنواره ضمن اشاره به رشد مستندسازی در شهرستان‌های کشور، گزارشی از برگزاری این جشنواره ارائه کرد.
مهدی میرتیموری درباره آثار رسیده به جشنواره گفت: در مجموع 179 مستند از 160 فیلمساز در 120 برنامه در قالب این جشنواره به نمایش درآمده است. نقش فیلمسازان شهرستانی بسیار پررنگ بود به ترتیبی که
از میان 18 نامزد این فصل از جشنواره 12 نفر شهرستانی هستند.
میرتیموری از ثبت 650 اثر در سامانه جشنواره خبر داد و گفت: درباره برگزاری این جشنواره شبهه‌ای مطرح شده مبنی بر این که این رویداد به منظور پر کردن آنتن تلویزیون شبکه مستند برگزار می‌شود؛ در حالی که شبکه مستند در یک فصل 720 ساعت برنامه تدارک می‌بیند و قطعا برای تامین 30 ساعت برنامه که به جشنواره اختصاص دارد، لنگ نمی‌ماند.
دبیر نخستین جشنواره تلویزیونی مستند، این رویداد را فرصتی مناسب برای طرح خواسته‌ها و مطالبات مردم دانست و تاکید کرد: تماشاگران شبکه مستند در برنامه به اضافه مستند و حتی در همین جشنواره شاهد آثاری بوده‌اند که وضعیت اقتصادی یا یک بحران و مسأله اقتصادی را نقد می‌کردند.
به گفته میرتیموری، فصل چهارم این جشنواره از روز 23 دی با نمایش 45 فیلم در شبکه مستند کارش را آغاز می‌کند.
همچنین در این جشنواره که به یاد زلزله‌زدگان استان کرمانشاه برگزار شد، اصغر بختیاری همکار و همرزم مرتضی آوینی نیز مورد قدردانی قرار گرفت.

برگزیدگان فصل سوم

آثار رسیده به نخستین جشنواره تلویزیونی مستند از این شبکه به نمایش درمی‌آید و توسط مردم و داوران مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در نهایت برگزیدگان در دو بخش معرفی می‌شوند.
در فصل سوم این جشنواره، جایزه بخش مردمی از میان مستند‌های کوتاه به فیلم «10، چهار و نیم و سه و نیم» به کارگردانی مهدی حیدری اهدا شد. این جایزه در بخش فیلم‌های نیمه بلند به «خدیجه نی‌زن و رمه‌هایش» به کارگردانی امیر شکرگزار ناوی تعلق گرفت و «اشترانکوه» ساخته بهمن ابراهیمی جایزه فیلم‌ بلند این بخش را از آن خود کرد.
در بخش دیگر این جشنواره که توسط روبرت صافاریان، مهدی شاه‌محمدی و مهدی مطهر داوری شده بود، جایزه فیلم کوتاه به مستند «سارو» ساخته مهدی عبداللهی تعلق گرفت و جایزه فیلم نیمه بلند به «دغدغه‌های یک زوج کهنسال» به کارگردانی محسن علیدادی رسید و در بخش فیلم بلند ضمن قدردانی از فیلم «بغض هامون» ساخته محسن شیرزایی، جایزه به مستند «آزادی» ساخته رضا فرهمند و کمیل سهیلی اهدا شد.

انتهای پیام/ن

آیا مایل به نظردهی می باشید؟

مانده : (1000) حرف
ادوار جشنواره های سیما
برگزیده های چند رسانه ای