تاریخ انتشار:دو شنبه 30 بهمن 1396
دکتر رضایی یزدی:

همه آثار رسیده برگزیده هستند

دبیر جشنواره سوم سیما، برای رسانه ملی جایگاه منحصر به فردی قائل شده و تولیدات شبکه های سیما را نتیجه تفکر، تجربه و پتانسیل بالای نیروی انسانی آن می داند.

به گزارش ستاد خبری چهارمین جشنواره تلویزیونی جام جم؛ دکتر رضایی یزدی، دبیر جشنواره سوم سیما در خصوص شرایط برگزاری جشنواره در دوره‌های قبل گفت: شرایط برگزاری جشنواره‌های پیشین به لحاظ اجتماعی و رسانه‌ای با موقعیت کنونی تفاوت چشمگیری دارد؛ به این لحاظ که جشنواره دوره قبل بعد از وقفه چند ساله برگزار شد و ما با انبوهی از برنامه و تولیدات در سیما مواجه بودیم که این حجم بالا با توجه به نداشتن دسترسی به تنوع و تعدد رسانه‌ها در قالب فضای مجازی در آن زمان و استفاده از شرایط عمومی رسانه‌ها جایگاه منحصر به فردی به رسانه ملی بخشیده بود.

وی افزود: حجم تولیدات بالا، انتخاب و رتبه‌بندی را دشوار می‌کند؛ چرا که معمولا بسیاری از کارها با فکر، تجربه و پتانسیل مضاعفی تهیه می‌شوند و به گمان من چنین آثاری شایسته تقدیر هستند.

دبیر جشنواره سوم سیما، در خصوص داوری تولیدات و رقابت در جشنواره این‌چنین توضیح می‌دهد که: در قضاوت، باید تمامی پارامترها، المان‌ها، محدودیت‌ها، شایستگی‌ها و کاستی‌های موجود در رسانه لحاظ گردد. به هر حال ما در دل تلویزیون و رسانه‌ مجموعه‌ای برنامه‌ساز داریم که برای ساخت آثار خود باید از ظرفیت‌های‌خاص برنامه‌سازی بهره ببرند و این در حالی است که محدویت‌هایی نیز به لحاظ بودجه وجود دارد که نباید نادیده گرفته شوند! به زعم من رقابتی ارزشمند است که در ژانرها و قالب‌های مختلف بین برنامه‌سازهای رسانه باشد. جشنواره تا کنون توانسته است سطح برنامه‌های صدا و سیما را ارتقاء دهد و این ارتقاء نوعی رقابت تشویق‌آمیز است که به برنامه‌ساز فرصت مطرح شدن می‌دهد. در کنار این موضوع، به مخاطب هم این احساس را القا کرده است که با تعقیب برنامه‌های سیما و شرکت در رای‌گیری بسیار تاثیر گذار است.

دکتر رضایی در ادامه می‌افزاید: در دوره‌های قبل، «اداره کل پژوهش‌های سیما» متولی برگزاری جشنواره بود. نگاه این اداره کل به جشنواره، یک نگاه آکادمیک، پژوهشی و علمی بود به این صورت که ما در جشنواره به دنبال شناسایی شاخصه‌های مطلوب در تولید برنامه بودیم و تحقیق و پژوهش در مورد برنامه‌ها از اهداف اصلی در برگزاری جشنواره بود.

وی همچنین با تاکید بر معرفی آثار فاخر، در راستای نیل به اهداف جشنواره تصریح می‌کند که: هدف باید این باشد که با تجلیل از عوامل برنامه‌ساز و همچنین برجسته‌سازی آثار برگزیده، نوعی الگو در زمینه تولید برنامه شکل گیرد؛ به این معنا که، از بخش سناریو تا جزیی‌ترین مباحث که شامل قالب، فرم، تدوین، صدا گذاری و.... است، معرفی شوند تا رویکرد برنامه‌ساز در تولیدات مشخص باشد؛ اگر این امر محقق شود علاوه بر علمی شدن جشنواره، رسانه ملی و برنامه‌ساز هم  بهره فراوانی خواهند برد. ضمن آنکه ارتباطی که در آن مقطع با مردم برقرار می‌شود تاثیر و نفوذ عمیقی در جامعه خواهد گذاشت.

دکتر رضایی یزدی در پایان اظهار امیدواری کرد که دست اندرکاران برگزاری جشنواره، بتوانند آموزش، پژوهش و مردمی بودن جشنواره را تحقق بخشند.  

انتهای پیام/ن

آیا مایل به نظردهی می باشید؟

مانده : (1000) حرف
ادوار جشنواره های سیما
برگزیده های چند رسانه ای