مهدی فخیمزاده کارگردان و بازیگر سینما تلویزیون در گفتوگو با ستاد خبری چهارمین جشنواره تلویزیونی جام جم درباره اهمیت سریالها برای مخاطب گفت: بیشتر مخاطبان تلویزیون مایل به دیدن سریالهای تلویزیونی هستند و این تنها مربوط به سالهای اخیر نیست.
وی ادامه داد: مخاطب رسانه ملی همیشه برای بیننده اخبار و سریالهای تلویزیونی بوده است.
این کارگردان با اشاره به تجربهاش در ساخت 8 سریال برای تلویزیون افزود: به جهت اهمیت این قالب از برنامه سازی در تلویزیون؛ همواره تولید و پخش مجموعههای نمایشی در صدر کار سیمای جمهوری اسلامی قرار داشته است.
فخیم زاده در ادامه با اشاره به فضای رقابت رسانه ای در دنیای امروز گفت: زمانی تلویزیون بیرقیب بود و رسانه دیگری وجود نداشت، بنابراین مردم امکان دیگری جز دیدن این رسانه نداشتند. اما الان شرایط فرق کرده است امروز سریالها با دو رقیب یعنی شبکه نمایش خانگی و سریال های ماهواره ای رو به رو هستند. این تنوع به بیننده امکان انتخاب داده است.
بازیگر سریال «مختار نامه» و «علی البدل» ادامه داد: با توجه به وجود رقبا در بحث سریالسازی، اهمیت این موضوع بیشتر از گذشته شده است. در گذشته اگر مخاطب کار نمایشی میخواست فقط میتوانست به رسانه ملی مراجعه کند اما الان این طور نیست. با این حال اگر کار خوبی پخش شود باز هم مخاطب ما به جهت رنگ و بوی ملی، آثار داخلی را انتخاب میکند. با این تفاوت که بیننده نسبت به قبل سخت پسندتر شده و خواهان سوژه های جذاب تر است.
این کارگردان با بیان اینکه فقط تولید اثر خوب میتواند مخاطب را جذب کند افزود: امکان تعطیل کردن شبکه نمایش خانگی و مانع شدن از پخش سریالهای خارجی نیست، بنابراین باید برای تولید سریالهای موفق بیشتر تلاش کرد.
فخیم زاده با اشاره به مشکلاتی که در بحث سریالسازی وجود دارد گفت: گاهی برای سریالسازی با محدودیتهایی طرف هستیم که همیشه هم غلط نیست. مسلما مدیران هم مشکلات خودشان را دارند و نسبت به رسانههای دولتی توقعات خاصی وجود دارد. بنابراین با وجود این مشکلات، ساخت سریال تلاش مضاعفی میخواهد و چارهای نیست که در هر ژانر و سوژهای که کار میکنیم، وسواس بیشتری به خرج دهیم تا کار خوبی ارائه شود.
وی با بیان اینکه سریالهای خوب از جمله «خواب و بیدار» که او کارگردانیاش را برعهده داشته زمان پخش خیابانها را خلوت میکنند، ادامه داد: تجربه نشان داده وقتی سریالی خوب باشد مخاطب خودش را پیدا میکند.
کارگردان سریال «ساختمان 85» عنوان کرد: سریالسازی در بحث بودجه مشکلات متعددی دارد. مخصوصا در سالهای اخیر مشکلات بیشتر شده و در کنار مسئولان کار ما هم سخت شده است.
وی افزود: اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم باید دوطرفه باشد. الان تلویزیون از نظر مالی مشکل دارد و اگر بخواهیم سریال بسازیم و برای کیفیت مطلوب 7 ماه زمان لازم باشد، مجبوریم در 4 ماه کار را تمام کنیم و این به اثر لطمه میزند. محدودیت در بودجه ابتدا به تهیه کننده میرسد، بعد کارگردان و به ترتیب سایر عوامل. در نتیجه در کار اثر میگذارد و ممکن است خروجی خوبی نداشته باشیم.
انتهای پیام/ن