تاریخ انتشار:چهار شنبه 16 اسفند 1396
شناسه نویسنده:
محمود گبرلو:
تلویزیون از پایهگذاران و حامیان مستندسازی در کشور است
محمود گبرلو مجری سابق برنامه سینمایی «هفت» که تجربه ساخت مستند را نیز در کارنامهاش دارد تلویزیون را حامی اصلی مستند میداند.
محمود گبرلو در گفتوگو با ستاد خبری چهارمین جشنواره تلویزیونی جام جم از اهمیت ژانر مستند و جایگاه آن گفت و تصریح کرد: در حال حاضر در تمام دنیا جریان فیلمهای مستند حرف اول را میزنند و مردم نیز رفتهرفته بیشتر عادت به تماشای مستندهای معتبر میکنند. جریان سینمای مستند بهطورکلی میتواند موجبات شکوفایی، توسعه و پیشرفت یک جامعه را فراهم و روند آن را تسریع کند.
مجری سابق برنامه سینمایی «هفت» حمایت تلویزیون از مستند را دارای اهمیت فراوان دانست و اضافه کرد: لازم است که تلویزیون حمایت قاطع خود را از جریان مستندسازی اعلام کند و برنامه شفافتری را در این زمینه ارائه دهد.
وی ادامه میدهد: البته ناگفته نماند که تلویزیون سالهاست که مدافع سینمای مستند و فیلمهای مستند است و خودش از پایهگذران و حامیان اینگونه سینمایی در کشور بوده است. شرایط در حال حاضر بهگونهای است که حمایتی جدیتر را میطلبد و برنامهریزی شفافتری هم نیاز دارد.
گبرلو تأکید میکند: مستندسازان نیاز دارند که بدانند تلویزیون برای حمایت از مستندسازی چه راهکارهایی را پیشبینی کرده و چه استراتژیهایی را در نظر گرفته است که با توجه به آنها برنامههای خودشان را تنظیم کنند.
این منتقد سینمایی وجود شبکه مستند را در میان شبکههای مختلف تلویزیونی بسیار مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: تأسیس چنین شبکهای فینفسه بسیار خوب و مهم است و حمایتهای جدی تلویزیون از شبکه مستند و آثاری که میتوانند به لحاظ سیاسی و اجتماعی ارزشمند باشند باعث رونق گرفتن جریان جدید مستند در کشور میشود.
گبرلو وجود جشنواره تولیدات تلویزیونی را باعث ایجاد انگیزه بین سازندگان برنامههای تلویزیونی و همینطور مستندسازان دانست و از برنامهریزی ویژه رسانه ملی برای این بخش گفت: جشنواره تولیدات تلویزیونی فضای رقابتی خیلی جدیای ایجاد میکند که باعث دیده شدن دستاندرکاران تولید آثار تلویزیونی و رشد و شکوفایی استعدادهای آنها میشود. اختصاص دادن یک بخش مجزا از این جشنواره به بحث مستند نشاندهنده عزم جدی تلویزیون برای ورود به بخش مستند است که میتواند حاوی این پیام باشد که رسانه ملی برنامههایی را در جهت ارتقای این زمینه پیشبینی کرده است.
این مجری و منتقد در انتها به حلقه مفقوده این روزهای مستند نیز اشاره کرد: مستندهای تلویزیونی باید شهامت و شجاعت بیشتری از خود نشان دهند و نسبت به مسائل روز جامعه جسورتر و شجاعتر باشند. تلویزیون میتواند در قالب مستند به کمک مردم بیاید و دیدگاهها و نظرات آنها را بیان کند و مطالبه گر حقوق آنها باشد. با تقویت این موارد مستندهای تلویزیونی میتوانند بسیار موفقتر و پرمخاطبتر باشند و باعث افزایش سطح اعتماد مخاطبین به تلویزیون شوند.
انتهای پیام/ن