تاریخ انتشار:چهار شنبه 16 اسفند 1396
شناسه نویسنده:
آرش لاهوتی نامزد بهترین مستند جشنواره جامجم؛
تلویزیون خاستگاه اصلی مستند در دنیا است
لاهوتی بیش از یک دهه است که در زمینه مستند به فعالیت پرداخته و در اولین تجربه همکاری خود با تلویزیون موفق شده جزو نامزدهای جشنواره جام جم قرار گیرد.
آرش لاهوتی مستندساز جوان و موفق در عرصههای داخلی و بینالمللی در گفتوگو با ستاد خبری چهارمین جشنواره تلویزیونی جام جم به بیان توضیحاتی راجع به مستند خود «آبی کمرنگ» که به سفارش شبکه مستند ساخته پرداخت و افزود: این مستند روایتگر زندگی چهار جانباز اعصاب و روان در یکی از بیمارستانهای روانپزشکی تهران است که به زندگی درون و بیرون بیمارستان این افراد و بیان ریزترین و جزیی ترین مسائل آنها میپردازد و بهنوعی منعکسکننده مشکلاتی است که پیش روی این افراد قرار دارد. فیلمبرداری این مستند حدود 9ماه به طول انجامید و پروسه ساخت و مونتاژ این کار هم مجموعاً یک سال و ده ماه از ما زمان برد.
وی همچنین از حضور مستند «آبی کمرنگ» در جشنواره سینما حقیقت و موفقیتهای آن گفت: «آبی کمرنگ» در یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی مربوط به مستند یعنی جشنواره سینما حقیقت موفق به کسب سه جایزه شد؛ این مستند در اولین نمایش خود در این جشنواره توانست جایزه بهترین فیلم بخش بینالملل، بهترین فیلم بخش آوینی و بهترین تدوین را از آن خود کند. استقبال از این مستند بسیار خوب و پرشور بود. احساسی که تماشاگران در سالنهای سینما بعد از تماشای اثر من داشتند یکی از بهترین لحظاتی بود که تا به حال تجربهاش کرده بودم و همین باعث شد برای ساخت فیلم بعدیام بسیار مصممتر از قبل شوم.
لاهوتی در رابطه با مشکلات اقتصادی پیش روی مستندسازان و سختیهای مضاعفی که در مسیر ساخت یک مستند برای او و همکارانش وجود دارد چنین توضیح داد: مشکل اصلی سینمای مستند بهطورکلی بحث بودجه و برآوردهای پایین آن است. من اینطور فکر میکنم که سینمای مستند پتانسیل بالایی دارد که مسئله کمبود بودجه میتواند به آن ضربه جدی وارد کند. بهطور طبیعی اگر یک مستندساز قصد ساخت مستندی را داشته باشد حداقل باید 2 سال درگیر کار باشد و برای آن زمان بگذارد. در این شرایط اگر بودجه مناسبی برای این کار در نظر گرفته نشود، خودبهخود زمان فیلمبرداری کاهش پیدا میکند و طبیعتاً تأثیر منفی در کیفیت اثر خواهد گذاشت.
این مستندساز در پایان از نقش مثبت شبکه مستند گفت و اضافه کرد: به نظرم شبکههایی مانند شبکه مستند میتوانند در زمینه تولید مستند بسیار تأثیرگذار باشند، چرا که اساساً دو نهاد از بحث مستند بهطور جدی حمایت میکنند که یکی از آنها شبکه مستند است و دومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی. از آنجایی که در تمام دنیا تلویزیون خاستگاه سینمای مستند است، شبکه مستند هم میتواند نقش مثبتی را در زمینه تولیدات فیلمهای مستند ایفا کند و اگر نگاه این شبکه مقداری بیشتر معطوف به مستندهای اجتماعی و مسائل روز جامعه باشد میتواند در این زمینه بسیار مؤثرتر واقع شود.
انتهای پیام/ن