پیمان قانع طراح صحنه و دکور مسابقات تلویزیونی در گفتوگو با ستاد خبری چهارمین جشنواره تلویزیونی جامجم درباره طراحی صحنه و دکور گفت: اصولا طراحی صحنه و دکور به نوع مسابقه، تعداد شرکت کننده ها و چگونگی اجرا بستگی دارد. معمولا به خاطر حضور تماشاچی در برنامه و گذاشتن دوربین ها باید اصولی در طراحی رعایت شود تا تمام شرکت کنندگان نسبت به صخنه تسلط داشته باشند.
مسابقه «کودک شو» مسابقه ای برای بچه ها و با محوریت آنهاست. طراحی این نوع مسابقه ها باید جذابیت های بصری از نوع رنگ و فرم داشته باشد که در آن محیط بچه ها خسته نشود. ما در «کودک شو» سعی کردیم، این چند نکته را مد نظر داشته باشیم. از سوی دیگر در این مسابقه خانواده ها نیز حضور دارند و در مسابقه مشارکت می کنند. به همین دلیل این مسابقه چند لوکیشنی محسوب می شود. هم بخش مسابقه اصلی و هم بخش های جانبی به شکل خاص با طراحی فکر شده است، ولی در حالت کلی سعی کردیم یک اتحاد رنگی و فرمی در آن حفظ کنیم.
وی گفت: در برنامه های تلویزیونی و مسابقه همه عناصر مهم بوده و به یک نسبت اهمیت دارد، به عبارت دیگر همان قدر که باید دکور جذابیت بصری داشته باشد و احساس خوبی بدهد، مجری و حتی جایزه و تعداد شرکت کنندگان هم اهمیت دارد. اما به نظر می رسد، مهمترین نشانه در مسابقات تلویزیونی دکور است، زیرا شرکت کنندگان در این دکور به رقابت می پردازند بنابراین چنین صحنه ای از نظر رنگ، فرم، وسعت و اجزاء مورد نیاز برای مسابقه باید با یکدیگر سنخیت و ارتباط داشته باشد.
قانع درباره تفاوت طراحی دکور برنامه ها با مسابقه ها گفت: این دو کاملا با یکدیگر فرق می کند در یک برنامه ی استودیویی و گفت وگو محور، جای دوربین ها، نور، محل نشستن افراد مشخص است، بنابراین میزانسن ساده تری نسبت به مسابقه ای که معمولا ایستاده اجرا می شود و در آن تحرک و پویایی وجود دارد، متفاوت است. در مسابقات پر جنب و جوش نورپردازی سخت تر و نوع طراحی صحنه و دکور متفاوت تر است.
این طراح صحنه در ادامه مسابقات تلویزیونی را به دو گروه استودیویی و میدانی تقسیم کرده و اضافه کرد: در مسابقات استودیوی باید طراح هم به دکور برنامه های گفت وگو محور و نماهای مدیوم توجه کند و هم در طراحی صحنه های لانگ شات تبحر داشته باشد. در چنین شرایط عموما دکورهای 360 درجه ساخته می شود تا همه محیط در معرض دید دوربین ها باشد و باید چیزی طراحی شود که دست کارگردان را به لحاظ تصویر برداری باز بگذارد.
وی با اشاره به ارتقاء کیفی مسابقات تلویزیونی گفت: در سال های اخیر مسابقه ها خیلی بهتر شده، مانند مسابقه «ضد گلوله»، «کودک شو» و ... اینها مسابقاتی به روز هستند که برای بیننده جذابیت دارد. به خاطر داشته باشیم برنامه های تلویزیونی با توجه به میهمان و یاحتی مجری جذاب می شوند اما در مسابقه شرکت کنندگان مردم عادی هستند پس مسابقه باید جذاب باشد.
وی ضمن تشکر از برگزار کنندگان جشنواره سیما گفت: جشنواره سیما انگیزه ای برای ما است که در تلویزیون کار می کنیم در چنین جشنواره هایی هم کار دیده می شود و هم با یکدیگر رقابت می کنند. وقتی کار و محصولات فرهنگی در منظر نقد و امتیازدهی قرار می گیرد می توان امید به پیشرفت داشت. امیدوارم نسل جدیدی که وارد تلویزیون می شوند به بالا بردن سطح کیفی تلویزیون کمک کنند.
انتهای پیام/ن